Hartjes broodjes met oude kaas en abrikozen-tomatenchutney

Ingrediënten (voor 4 hartjes)

  • 2 sneetjes desembrood
  • 1 plak Milner Oude kaas
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • Scheutje azijn
  • 1 el honing
  • Evt. takjes verse koriander
  • Pannetje
  • Uitsteekvorm hart

Bereiding

  1. Verwijder de schil van de rode ui en snijd de ui in grove stukken. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een pan. Voeg de rode ui, knoflook, rode peper, komijn, kaneel en koriander toe en bak zo’n 10 minuten tot de ui glazig is en de specerijen beginnen te geuren. Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in grove stukken. Snijd de tomaten in grove stukken en verwijder de zaden en het vruchtvlees. Doe dan bij in de pan en bak zo’n 5 minuten mee. Voeg dan de azijn en honing toe aan de pan en laat 30 minuten sudderen op laag vuur, tot de chutney is ingekookt. Laat afkoelen.
  3. Snijd uit iedere snee brood twee hartjes met de uitsteekvorm. Pak twee plakken oude kaas en steek uit beide plakken ook twee hartjes. Beleg de broodjes met de kaas en leg op beide broodjes een lepel chutney. Maak af met grof gesneden verse koriander.
  4. Leg op een mooie serveerplank en verras je Valentijn er mee!